Intocht Sinterklaas in Heenweg

De kinderen konden afgelopen zaterdag samen met hun ouders en grootouders weer heerlijk genieten van de intocht van Sinterklaas in Heenweg. Sinterklaas en zijn pieten kwamen per boot aan op de Heilige LambertusLaan. Het regende maar dat drukte de pret niet voor de 16 pieten en Sinterklaas. Ook de pietenband van GLAZ en 300 kinderen, ouders, opa’s en oma’s waren ondanks de regen naar de intocht gekomen. Toen Sinterklaas op de kade stond werd hij welkom geheten door wethouder Theo Duijvesteijn.

Nadat iedereen langs het water was voorzien van heel veel lekkere peppernoten en schuimpjes, ging Sinterklaas op een paard en wagen en werd de optocht gestart. De optocht ging door de Heenweg onder begeleiding van de pietenband van GLAZ naar de Brede buurtschool De Kameleon Heenweg.

In de Brede buurtschool De Kameleon Heenweg hebben de 80 deelnemende kinderen een leuke sintmiddag gevierd met knutselen, taai taai versieren, behalen van een pietengymdiploma en diverse spelletjes en dropveters eten. Tijdens deze middag waren Sinterklaas en zijn pieten aanwezig om alle kinderen persoonlijk aandacht te geven en om alle cadeauwensen voor 5 december van de kinderen te horen.

Aan het eind van de middag namen Sinterklaas en de pieten afscheid en stond hen nog een pietenrap te wachten die de jongeren hadden verzonnen en uitgevoerd. Daarna vervolgden Sinterklaas en de pieten hun weg naar andere kinderen die met smart op hun komst zaten te wachten.

Dank van Fun&Fit Heenweg aan iedereen die heeft meegeholpen met de organisatie van de intocht.