com_contact_contacts Nieuws

Kennisgeving

De Vereniging Algemeen Belang Heenweg en Omstreken heeft zichzelf opgeheven. In de extra algemene ledenvergadering op 20 maart j.l. is besloten de buurtvereniging definitief te beëindigen. De belangstelling voor de vereniging en voor een bestuursfunctie was zo sterk teruggelopen dat opheffen de beste keuze was.
In de vele jaren van het bestaan was de vereniging een belangenbehartiger voor zaken die de hele kern aangingen. Vooral in het overleg over de weginfrastructuur met de gemeente en provincie is veel energie gestoken.

Het restant van het financiële bezit wordt overgemaakt naar de Brede Buurtschool in Heenweg, en komt ten goede aan de kinderen van de Heenweg.
Zo is na ruim 100 jaar een einde gekomen aan de buurtvereniging.

Tot slot wordt een ieder van harte bedankt die zich voor de vereniging heeft ingezet.

Rien van der Drift
Voorheen secretaris van de Vereniging Algemeen Belang Heenweg

Einde van de vereniging komt eraan...

Op de jaarvergadering van 21 februari 2018 hebben de leden van het bestuur en de andere leden van de vereniging die erbij waren met elkaar gesproken over de toekomst van onze buurtvereniging. En ze hebben besloten dat het beter is om deze op te heffen.

In het verleden heeft de vereniging een prachtig doel gehad, bijvoorbeeld als spreekbuis van de buurt naar de gemeente. Maar er zijn de laatste jaren steeds meer mogelijkheden voor iedereen om rechtstreeks op de hoogte te blijven van wat er gebeurt, en ook om via het internet direct zelf contact te zoeken met de gemeente (bijvoorbeeld via de telefoonapp "Buiten Beter") en ook met elkaar (bijvoorbeeld via de telefoonapp "Nextdoor"). Voor gezellige actie in de buurt is heel veel werk overgenomen door de stichting Fun en Fit. Er is steeds minder interesse in de vereniging: dit blijkt uit het feit dat er steeds minder mensen op de jaarvergadering komen, en ook dat de vacatures in het bestuur niet worden vervuld.

Daarom vonden de mensen die op de vergadering waren, met wat pijn in hun hart, dat het tijd wordt om onze meer dan 100 jaar oude vereniging op te heffen. Om dit te kunnen doen moet er nog een keer een algemene vergadering bij elkaar geroepen worden. Alle leden zullen daarom binnenkort een uitnodiging krijgen voor die vergadering, waarop nog een keer over het opheffen van de vereniging moet worden gestemd. We nemen aan dat die stemming ook zal besluiten de vereniging op te heffen.

Het bestuur heeft voorgesteld om het geld dat de vereniging nog over heeft aan Fun & Fit te geven met de aanwijzing dat het echt bedoeld is voor activiteiten voor de burgers van de Heenweg. Over de historische documenten van de vereniging zal worden overlegd met het historisch archief Westland

De website van de vereniging blijft nog tot minstens Februari 2019 in de lucht.

Varen op 17 mei

De Vereniging Algemeen Belang Heenweg en Omstreken bestaat in 2014 100 jaar. De oprichtingsvergadering was op 18 mei 1914. De Vereniging komt al 100 jaar op voor de belangen van de inwoners in en in de omgeving van Heenweg.

Het bestuur wil het 100 jarig bestaan graag met alle leden en inwoners vieren. Om de mensen bij elkaar te brengen! Daarom organiseert een werkgroep zeven activiteiten in 2014.

Op 17 mei 2014 wordt met twee ‘Westlanders’ een rondvaart gehouden voor inwoners van Heenweg.

Op zaterdag 17 mei 2014 start de rondvaart om 13.30 uur vanaf ‘het keerpunt’ in Heenweg. Dit is nabij Partycentrum Open Huis. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vol=Vol. Aanmelden kan tot en met 15 mei 2014 bij Rien v.d. Drift op telefoonnummer 06-39249091 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Druk bezochte jaarvergadering

Afgelopen woensdag 12 februari hield de vereniging Algemeen Belang Heenweg zijn jaarvergadering. Na officiële deel van de agenda en de koffiepauze kregen 8 politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand meedoen de gelegenheid om hun verkiezingsprogramma toe te lichten. Er was ook gelegenheid tot vragen stellen. Een van de vragen die alle partijen moesten beantwoorden is hoe ze denken de lasten voor de burger in de aankomende jaren te kunnen verlichten.

De foto geeft een impressie over de enorme belangstelling die deze avonddiscussie had.

Doe mee aan de klusdag!

Op 22 maart organiseert Algemeen Belang Heenweg de eerste van een serie activiteiten om het 100-jarig jubileum van de vereniging te vieren.

Het is een "klusdag". Zie de flyer om te kijken hoe u mee kunt doen.