Einde van de vereniging komt eraan...

Op de jaarvergadering van 21 februari 2018 hebben de leden van het bestuur en de andere leden van de vereniging die erbij waren met elkaar gesproken over de toekomst van onze buurtvereniging. En ze hebben besloten dat het beter is om deze op te heffen.

In het verleden heeft de vereniging een prachtig doel gehad, bijvoorbeeld als spreekbuis van de buurt naar de gemeente. Maar er zijn de laatste jaren steeds meer mogelijkheden voor iedereen om rechtstreeks op de hoogte te blijven van wat er gebeurt, en ook om via het internet direct zelf contact te zoeken met de gemeente (bijvoorbeeld via de telefoonapp "Buiten Beter") en ook met elkaar (bijvoorbeeld via de telefoonapp "Nextdoor"). Voor gezellige actie in de buurt is heel veel werk overgenomen door de stichting Fun en Fit. Er is steeds minder interesse in de vereniging: dit blijkt uit het feit dat er steeds minder mensen op de jaarvergadering komen, en ook dat de vacatures in het bestuur niet worden vervuld.

Daarom vonden de mensen die op de vergadering waren, met wat pijn in hun hart, dat het tijd wordt om onze meer dan 100 jaar oude vereniging op te heffen. Om dit te kunnen doen moet er nog een keer een algemene vergadering bij elkaar geroepen worden. Alle leden zullen daarom binnenkort een uitnodiging krijgen voor die vergadering, waarop nog een keer over het opheffen van de vereniging moet worden gestemd. We nemen aan dat die stemming ook zal besluiten de vereniging op te heffen.

Het bestuur heeft voorgesteld om het geld dat de vereniging nog over heeft aan Fun & Fit te geven met de aanwijzing dat het echt bedoeld is voor activiteiten voor de burgers van de Heenweg. Over de historische documenten van de vereniging zal worden overlegd met het historisch archief Westland

De website van de vereniging blijft nog tot minstens Februari 2019 in de lucht.